Ultralydsscanning

En ultralydsscanning gør os i stand til hurtigt at stille en mere nøjagtig diagnose, så vi med det samme kan iværksætte den rigtige behandling.
Ultralyd er specielt god til at vise bløddele så som ledbånd, sener, slimsække, muskler og led. Men også brusk og knogleoverflader kan vurderes ved en ultralydsscanning. Det er derfor muligt at se evt. træthedsbrud, som til tider kan være svære at se på røntgen.
Da ultralydsscanning er en dynamisk undersøgelse, kan vi samtidig vurdere hvordan vævet opfører sig ved bevægelse. Ultralyd er derfor oplagt til undersøgelse af sportsskader.
Derudover bruger vi også ultralydsscanning til at følge vævets heling under behandlingsforløbet. Det giver os mulighed for, at vurdere effekten af behandlingen og om der evt. skal justeres undervejs. Det hjælper os ligeledes til at vurdere, hvornår du evt. vil kunne genoptage din sport eller dit arbejde.

Hvordan foregår en ultralydsscanning?

Da ultralyd bevæger sig bedst gennem væske, påføres først lidt gel på området der skal scannes. Gelen kan føles lidt kold, men er helt neutral og aftørres efter scanning. Dernæst føres en lille håndholdt scanner hen over området og via lydbølger dannes der billeder på en skærm, som kiropraktoren følger nøje undervejs.

Undersøgelsen gør ikke ondt og er som regel hurtigt overstået. Modsat røntgen er der ingen stråling ved ultralyd og den kan derfor foretages på alle uden risiko, også gravide.

Undersøgelsen beskrives samme dag og sendes til relevante fagpersoner, herunder egen læge, såfremt du giver samtykke hertil.

Ultralydsdiagnostik kræver både specialuddannelse og stor erfaring. Hos Kiropraktorerne i Hjørring foretages undersøgelsen af kiropraktor Jim Christensen, der har taget en omfattende efteruddannelse hos Dansk Radiologisk Selskab og Nordisk Institut for Kiropraktik og Klinisk Biomekanik.

Hvilke områder kan vi scanne?

Hos Kiropraktorerne i Hjørring udfører vi kun såkaldt muskuloskeletal ultralyd, som kort sagt er scanning af bevægeapparatet, altså muskler og led.

Følgende scannes i klinikken:

  • Hofte-, knæ- og fodled
  • Skulder-, albue, hånd- og fingerled
  • Muskelskader
  • Seneskader

Ligger dit problem uden for bevægeapparatet anbefales henvisning til en radiologisk klinik. Er du i tvivl om hvorvidt vi kan scanne netop dit problem, så kontakt venligst klinikken før tidsbestilling.

Ultralydsbehandling

Udfyld kontaktformularen med din ris og ros.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Din behandler ?
Må vi bruge anmeldelsen på hjemmeside eller Facebook ?

Vi er en del af SOMA CONSULT Nordjyllands bedste sundhedsteam !

Vi er en del af
SOMA CONSULT
Nordjyllands bedste sundhedsteam !